Van egy
hasznos tipped?

Válassz stílusodnak megfelelő menyasszonyi ruhát!

Az esküvői ruha kiválasztása sosem könnyű. Az esemény jellege (templomi vagy polgári esküvő), az életkorod, a testalkatod, a szem-, bőr-, és hajszíned is számít, ha menyasszonyi ruhát választasz.

Keret Válassz stílusodnak megfelelő menyasszonyi ruhát!

A templomi esküvő megkívánja a királylányosabb, szinte színpadiasan attraktív ruhákat, polgári esküvőre viszont megteszi egy elegáns kosztüm vagy egyedi designer ruha is. Az életkori változókra is érdemes odafigyelni, egy húsz körüli menyasszony sokkal feltűnőbb, bohókásabb megoldásokat is megengedhet meg magának, míg egy ötvenes esetében, akinél az elegancia az elsődleges. És persze és az sem mindegy, hogy első vagy második házasság köttetik, a második házasság esetében sokan térnek el a hagyományos fehér ruhától.

Testalkatod szerint lehetsz alma (erősebb felsőtesttel, gömbölyű hassal), körte (vastagabb combokkal és szélesebb csípővel), téglalap (vastagabb derékkal, vékonyabb csípővel), homokóra (vékony derékkal, telt csípővel és mellekkel).  Ha alma típus vagy, nyugodtan mutasd meg a karcsú lábadat egy felsliccelt menyasszonyi ruhában. Ha körte vagy, hangsúlyozd a felsőtestedet, dekoltázsodat, karcsú karodat egy fűzőszabású felsőrészű, abroncsos szoknyás darabbal. Ha téglalap a típusod, válaszd a fodrosabb, raffolt megoldásokat, esetleg az aszimmetrikus megoldás is szóba jöhet, hogy kicsit gömbölyítsd a vonalaidat, ne legyél annyira szögletes. Ha pedig homokóra alkattal rendelkezel, a karcsú derekadat hangsúlyozd, és bátran válassz szűkebb, testhezálló esküvői ruhát, mert a bővebb megoldásoktól picit vaskosabbnak hathatsz.   

Színvilágod szerint lehetsz tél (sápadt bőr, sötét haj, erős kontrasztok), tavasz (meleg színárnyalatok a bőrön, szőke vagy vörösesszőke hajszín, világos szem), ősz (barna vagy vörös haj, barna vagy zöld szem, esetleg szeplők) és nyár (hidegebb, tompább színek, kék vagy szürke szem, barna haj). A tél és a nyár típusnak mindenképpen a hófehér szín áll jól, ezüst ékszerekkel, és érdemes fényes anyagokat (selyem, muszlin) és applikációkat (flitter, fémes hatású hímzés) használni, a csokor pedig legyen hideg rózsaszín, lila vagy hófehér halványzölddel. Az ősz és a tavasz típus viszont nyugodtan eltérhet egy kicsit a megszokottól, és választhat bézs, ekrü, halványsárga menyasszonyi ruhát arany ékszerekkel. A mattabb, rusztikusabb anyagok (selyemshantung, madeira) is jól állnak ennek a két típusnak, rátétek tekintetében pedig szintén szabad szárnyalni (csipkék, selyemvirágok). A menyasszonyi csokor akkor fog a legjobban állni ennek a típusnak, ha sárga, narancssárga, tarka vagy piros virágokból áll.

Weboldal címe: www.raviacouture.com/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI EGYÉB TIPPEK

Az álomesküvő a menyasszonyi ruhánál kezdődik

Az álomesküvő a menyasszonyi ruhánál kezdődik

A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálásán túl, az esküvői sminkre, a kiegészítőkre és természetesen a mennyasszonyi csokor kiválasztására is érdemes nagy gondot fordítani.

Divatkövetés zölden – minőségi használtruha

Divatkövetés zölden – minőségi használtruha

A környezettudatosság ma már az élet minden területén tetten érhető, a divat világában a minőségi, a trendekhez igazodó használtruha vásárlás az átlagember legjobb eszköze a sikeres zölddé váláshoz.

Dioptria nélküli szemüvegek nőknek és férfiaknak

Dioptria nélküli szemüvegek nőknek és férfiaknak

Sok ember számára elengedhetetlen a szemüveg viselése. Ennek oka legtöbbször az elromlott látás, azonban a divatnak köszönhetően igény mutatkozik a különböző dioptria nélküli szemüvegekre is.

Tegyen az egészségéért naponta!

Tegyen az egészségéért naponta!

Minek járna boltról boltra természetes alapanyagú termékek után kutatva? Az egészségvédő készítményeket forgalmazó webáruházakból vehet visszér krémet, táplálékkiegészítőket és gyógyteákat is.

Minden, amit tudni szeretnél a fátyolmaszkokról

Minden, amit tudni szeretnél a fátyolmaszkokról

A koreai kozmetikumok meghódították a világot. Szakértők szerint termékeik évtizedekkel előzték meg a nyugati szépségápolást. Innovatív, hatékony, megfizethető, nem csoda hát a siker. Közülük is kiemelkedik a fátyolmaszkok népszerűsége, hiszen alapvetően forradalmasították a szépségápolást, a fürdőszobai tükör előtti pepecselést nyugodt relaxálássá változtatva. Kiváncsi vagy rá, mit érdemes tudni a fátyolmaszkokról?